Bliv medlem af DBFU

Som brugtbilsforhandler er det særlig vigtigt, at dine kunder har tillid til dig. Ved at blive medlem af Dansk Bilforhandler Union får din forretning et kvalitetsstempel, som vil give nye kunder en øget tryghed, når de handler hos dig.

Vores forening bygger på en række grundprincipper og retningslinjer, som vores medlemmer følger. DBFUs medlemmer er kendetegnet ved at være ansvarlige brugtvognsforhandlere, hvilket er forbrugerens sikkerhed for en troværdig handel.

Se DBFUs optagelseskrav

Ved at blive medlem af DBFU bliver du også automatisk medlem af BrugtBilGarantiFonden. Det betyder en ekstra blåstempling af din virksomhed, som giver øget tillid hos forbrugerne.

Når du er medlem af BrugtBilGarantiFonden, får dine kunder en ekstra forsikring mod skjult restgæld og manipulerede kilometertællere, når de køber en brugt bil hos dig.

Således viser du forbrugerne, at du driver en etisk ansvarlig forretning, og at du tager dine forpligtelser som brugtvognsforhandler alvorligt. Med denne ekstra sikkerhed skaber du øget tryghed hos de kunder, der vælger at handle hos dig. Det har betydning for deres valg af forhandler i sidste ende.

Det betyder et medlemskab af BrugtBilGarantiFonden

  • BrugtBilGarantiFonden går ind og sikrer forbrugeren, såfremt vedkommende har et berettiget krav mod et af DBFUs medlemmer.
  • BrugtBilGarantiFonden udbetaler erstatning, såfremt der foreligger en endelig dom eller kendelse i forhold til et medlem af DBFU, hvis medlemmet ikke selv kan dække kravet.
  • BrugtBilGarantiFonden udbetaler erstatning, hvis medlemmernes ansvarsforsikring, tredjemand eller anden sikringsordning ikke dækker forpligtelserne i klager, hvor der foreligger en endelig afgørelse i forhold til et medlem af DBFU.
  • Ovenstående gælder kun krav i forbindelse med indfrielse af eventuel restgæld, samt i forbindelse med evt. manipuleret kilometertæller i et køretøj solgt af et medlem af DBFU.

Retningslinjer

DBFUs medlemmer er underlagt en række fælles salgsbetingelser, der skaber bedre vilkår for forbrugerne og øger troværdigheden til brugtvognsforhandlere. Det er et krav, at du driver din virksomhed i henhold til god forretningsskik.

Desuden er det ubetinget et krav for vores medlemmer, at de følger den gældende lovgivning, herunder købelovens bestemmelser om 24 mdrs. reklamationsret.

Nyheder |

Meninger og forslag, der er til gavn for dig,
som vil sælge eller købe en brugt bil.

Kontakt

Dansk Bilforhandler Union
Fuldbyvej 15
4180 Sorø

77 77 40 00
info@dbfu.dk

OBS! Forbrugerhenvendelser kun skriftligt via mail.

[buttons]