Tjekliste til leasing af brugt bil

Overvejer du at lease en brugt bil? Her er fire skridt, som du bør tage, inden du skriver under på din leasingaftale.

1. Er leasing det rigtige valg?

Der er både fordele og ulemper ved at lease. Det kommer ofte an på dit kørebehov, hvorvidt det kan betale sig at lease en bil. Du bør derfor tage stilling til din situation og sætte plusserne op mod minusserne inden leaser.

Fordele ved leasing:

  • Du taber ikke penge, når din bil falder i værdi
  • Du kan skifte bil ofte
  • Du slipper for at tage et banklån med renter, da en leasingaftale har en lav startydelse
  • Du kan lease en bil i en bestemt periode i forbindelse med et konkret behov

Ulemper ved at lease

   • Du er ikke beskyttet som forbruger på samme måde som ved et bilkøb, når du leaser
   • Du skal overholde krav og betingelser for, hvor meget du kører
   • Du risikerer, at din leasingaftale er dyrere i sidste end når du køber bil

2. Kig på din økonomi

Hvis du har besluttet dig for, at leasing er den rigtige løsning for dig, så kig på din økonomi. Det er vigtigt, at du sammensætter en leasingaftale, der passer til din økonomiske midler og dit kørebehov. Heldigvis giver leasingaftalen gode muligheder for at få et overblik over dine fremtidige biludgifter, så du kan forholde dig til, hvor meget du har råd til at betale om måneden.

3. Find en troværdig forhandler

Der er stor forskel på brugtvognsforhandlere i Danmark. Du skal sørge for at lease af de dygtigste og mest professionelle, da det ofte er dem, som passer bedst på bilerne og tilbyder de bedste vilkår for leasingaftalen.
DBFUs medlemmer er pålagt en lang række retningslinjer, der er din sikkerhed som forbruger. Du bør derfor se efter, om brugtvognsforhandlerne er medlem af vores forening, da det er din garanti for gode vilkår og et godt køb.

4. Læs kontrakten grundigt

Ikke alle leasingkontrakter er lige gode. Det er derfor vigtigt, at du finder en professionel forhandler, der sikrer dig de bedste vilkår for leasingaftalen. Hvis du overvejer at lease en brugt bil, skal du især være opmærksom på, at det skal være forhandleren, og ikke dig, som dækker eventuelle reparationer. En brugt leasingbil har ofte kørt i 1-3 år og skal for det meste repareres oftere end en ny bil. Derfor er det vigtigt, at forhandleren dækker reparationsudgifterne. Når du leaser en bil, bør du kigge grundigt på kontrakten og eventuelt rådføre dig med DBFU, hvis du har spørgsmål eller brug for vejledning.

Nyheder |

Meninger og forslag, der er til gavn for dig,
som vil sælge eller købe en brugt bil.

Kontakt

Dansk Bilforhandler Union
Broholmvej 152
4220 Korsør

77 77 40 00
info@dbfu.dk

OBS! Forbrugerhenvendelser kun skriftligt via mail.

Følg os

[buttons]