Olieskift på bil

Sådan skifter du olie, dæk og kølervæske

Hvis du er førstegangs-bilejer, kan det tage lidt tid at sætte sig ind i alle de områder, der omhandler bilens vedligeholdelse. Det er vigtigt, at du kan udføre basale ting som at skifte olie, dæk eller kølervæske på din bil.

Skift af olie

Du skal altid holde øje med bilens olieniveau. For selv at skifte olien skal du bruge handsker, fire liter olie, en unbrakonøgle, en tragt og en dunk til spildolie. Start så bilen og lad den gå i tomgang i ca. tre minutter. Sluk så for den og stil dunken til spildolie under bundproppen. Tag handskerne på, skru bundproppen af og lad olien flyde ud. Når den er løbet ud, skruer du bundproppen på igen. Så bruger du tragten til at hælde ny olie på gennem påfyldningstudsen, når du er færdig så start motoren og lade den køre et par minutter for at sikre, at noget af olien ikke løber ud igen.

Dækskifte

Du skal typisk skifte dæk to gange om året, fra vinter- til sommerdæk og omvendt. Du skal bruge en krydsnøgle, guld eller sølvfedt og en donkraft, hvis du selv vil skifte dækkene. Sørg for at vælge et sted på bilen, der kan bære hele bilens vægt, når du hæver donkraften. Brug krydsnøglen til at løsne møtrikkerne, og du kan fjerne dækket. Inden du sætter det nye på, er det en god idé at smøre boltenes gevind og fælgens anlægsside med fedt, så er det nemmere at få det aftagede hjul på igen senere.

Skift kølervæsken

Kølervæsken er en vigtig del af bilens funktion, og den skal udskiftes med mellemrum, typisk en gang om året for at undgå tæring eller rust. For at undgå forurening er det normalt bedst at lade værkstedet stå for skift af kølervæsken, men du skal selv være opmærksom på, at den skal skiftes regelmæssigt.

Trackback from your site.

Nyheder |

Meninger og forslag, der er til gavn for dig,
som vil sælge eller købe en brugt bil.

Kontakt

Dansk Bilforhandler Union
Fuldbyvej 15
4180 Sorø

77 77 40 00
info@dbfu.dk

OBS! Forbrugerhenvendelser kun skriftligt via mail.

[buttons]