For forbrugere

Købeloven forpligter alle forhandlere til at give dig reklamationsret, når du køber en brugt bil.

I visse tilfælde ydes der også en garanti, der går ud over købelovens bestemmelser. Men det er individuelt fra forhandler til forhandler.

BrugtBilGarantiFonden

Alle brugtvognsforhandlere, der er medlem af DBFU, har tilsluttet sig og bidrager alle til BrugtBilGarantiFonden. Det betyder, at du som forbruger får helt særlige garantier, når du køber bil hos et af vores medlemmer.

Garantifonden sikrer dig mod reklamationer, skjult restgæld og manipulerede kilometertællere, når du køber brugte biler gennem vores forhandlere. I disse tilfælde er du garanteret en erstatning. Hvis forhandleren ikke kan dække erstatningskravet, udbetaler fonden erstatninger til dig, såfremt der foreligger en endelig afgørelse i form af en dom eller retskendelse. Du undgår således at tabe penge, hvis du køber en brugt bil med reklamationer, restgæld eller en manipuleret kilometertæller.

Se forbrugeroplevelse med BrugtBilGarantiFonden

Kilometergaranti

DBFUs medlemmer tilbyder også en kilometergaranti. Det betyder, at alle vores forhandlere garanterer, at alle biler, hvor der er givet en kilometergaranti, rent faktisk kun har kørt det antal kilometer, der står på kilometertælleren. Det er din garanti for, hvor meget bilen er brugt, inden du køber den.

Vi stiller krav til vores medlemmer

DBFU stiller høje krav til alle forhandlere, der ønsker at være medlemmer af vores forening:

  • Medlemmer skal drive en økonomisk stabil forretning
  • Medlemmer skal overholde dansk lovgivning, herunder købelovens bestemmelser
  • Medlemmer skal følge DBFUs etiske retningslinjer for god forretningsskik

Når du vælger at købe en brugt bil hos en forhandler, er du, privatpersoner, dækket af købeloven. DBFUs medlemmer er troværdige og kompetente forhandlere, som er din garanti for, at du bliver oplyst korrekt om dit køb og i sidste ende kører derfra i en velfungerende brugt bil.

Nyheder |

Meninger og forslag, der er til gavn for dig,
som vil sælge eller købe en brugt bil.

Kontakt

Dansk Bilforhandler Union
Fuldbyvej 15
4180 Sorø

77 77 40 00
info@dbfu.dk

OBS! Forbrugerhenvendelser kun skriftligt via mail.

[buttons]