Husk at bestille ekstra nummerplade til bilen i god tid inden sommerferien

Motorstyrelsen oplever markant stigende interesse for ekstra nummerplader og opfordrer derfor bilejerne til at bestille dem tre uger før sommerferien.

Hvis du skal have cyklen med på sommerferie eller medbringe en bagageboks, skal du huske at bestille en ekstra nummerplade i god tid hos Motorstyrelsen.

”Mange danskere vælger at medbringe deres cykler, når de fx kører på sommerferie, og det er ærgerligt, hvis de ikke når at få den ekstra nummerplade, før de skal af sted. Der er leveringstid på ekstra nummerplader, og derfor vil jeg opfordre bilejerne til at bestille pladerne tre uger før, de skal bruge dem”, siger Claus Holm, underdirektør i Motorstyrelsen.

Den ekstra nummerplade, som også kaldes den tredje nummerplade, skal benyttes, hvis den bageste nummerplade på bilen er helt eller delvist dækket. Det bliver den, hvis man sætter en cykelholder eller en bagageboks bag på bilen.

Danskerne anskaffer sig i stigende grad ekstra nummerplader til deres biler, så de kan tage cyklerne med på ferie. I 2020 blev der bestilt 96.000 ekstra nummerplader, og alene i de seneste tre år er der sket en stigning på knap 50 procent.

”Tendensen har været opadgående gennem flere år, men den meget store stigning i det seneste år skyldes formentlig, at flere danskere har holdt ferie i Danmark på grund af corona”, siger Claus Holm.

Læs mere om den tredje nummerplade, og hvordan den bestilles.

Motorstyrelsen blev etableret 1. juli 2018, da SKAT blev lukket og erstattet af syv nye styrelser. Det er Motorstyrelsens opgave at sikre, at alle motorkøretøjer er registreret korrekt, og at værdifastsættelse og afgiftsberegning sker på et ensartet og gennemskueligt grundlag. Motorstyrelsen har hovedkontor i Aalborg og beskæftiger omkring 390 medarbejdere.

Læs mere

Dansk Bilforhandler Union og Clever i nyt samarbejde

Dansk Bilforhandler Union (DBFU) og Clever har indgået et samarbejde, der skal gøre det nemmere for brugtbilkøberne i Danmark at køre på el.

Dansk Bilforhandler Union er en brancheforening for brugtbilsforhandlere i Danmark, som har et fælles ønske om at øge forbrugernes tillid til markedet for brugte biler. Clever er ejet af de andelsejede energiselskaber Andel og NRGi og har tilbudt ladeløsninger til elbiler og Plug-in Hybridbiler i Danmark siden 2009. Clever er Danmarks førende udbyder af ladeløsninger og sammen med Dansk Bilforhandler Union, er ønsket at gøre det nemmere for brugtbilskøberne at skifte til el.

Læs mere

Motorstyrelsen retter oplysninger om brændstofforbrug

En række borgere og virksomheder har fået forkerte opkrævninger på grøn ejerafgift, fordi deres biler har været registreret med forkert brændstofforbrug i Motorregistret. Det bliver nu rettet.

Motorregistret har i en periode været ramt af en teknisk fejl, som betød, at en række køretøjer blev registreret med forkerte oplysninger om køretøjets brændstofforbrug. Det førte til, at brugerne af køretøjerne fik forkerte opkrævninger på grøn ejerafgift.

Læs mere

Bilbranchen er lukket

Bilbranchen er lukket, så Dansk Bilforhandler Unions formand Jeppe Ruby Laursen og hans kolleger kan ikke få lov til at have kunder i deres forretninger. Når bilforhandlerne ikke kan få kunder i deres butikker, kan de ikke sælge biler.

Men med et salgsareal på over 1200 kvm. har eksempelvis Jeppe rig mulighed for at holde en meget god afstand mellem kunderne. En åbning af denne type forretning ville dermed ikke betyde, at smittetrykket stiger voldsomt, og det ville give god mening for samfundsøkonomien.

Læs mere

Bilforhandlerne må gerne fremvise, tilbyde prøvekørsel og sælge biler hjemme hos kunderne.

Erhvervsministeriet har meddelt at mens bilforhandlerne skal holde forretningen lukket for privatkunder, må privatkunder gerne modtage besøg og få fremvist, prøvekøre og handle bil hjemme hos dem selv.

Bilforhandlerne skal fortsat holde egen salgslokaler lukket for privatkunder mens erhvervskunder fortsat må betjenes i forretningerne. Værksteder må gerne holde åbne så alle kunder kan fortsat få serviceret og repareret deres biler.

Alle DBFUs medlemmer sætter naturligvis sikkerheden først og overholder alle COVID-19 restriktioner og anbefalinger.

Læs mere

2020 blev med afstand nyt rekordår for brugtbilshandlen

Pressemeddelelse 7. januar 2021

Aldrig før er der i Danmark handlet så mange brugte biler som i 2020, hvor særligt de brugte mini- og mikrobiler hittede blandt danskerne. Nyvognssalget ramte til gengæld laveste niveau siden 2014, men var i højere grad end nogensinde præget af lavemissionsbiler.

Coronapandemiens konsekvenser for danskernes forbrug kan blandt andet aflæses på sidste års bilhandel. Ifølge en analyse fra Spar Nord og Bilbasen rundede antallet af brugtbilshandler renset for dobbeltregistreringer i 2020 hele 440.000, hvilket med længder slår den hidtidige rekord på 380.000 handler fra 2019.

Salget af nye biler, der de seneste år har været drivkraften bag en markant fremgang i antallet af bilhandler i Danmark, ramte ifølge analysen 198.000 enheder, hvilket er det laveste niveau siden 2014 og svarer til en nedgang på 12 procent sammenlignet med 2019.

– Coronapandemien er den primære årsag til det ændrede bilforbrug. I krisetider ser vi ofte en tendens til at holde igen med de større – og mindre værdifaste – investeringer, som en ny bil må karakteriseres som. Har man behov for at købe en bil, vil mange derfor i sådanne perioder kigge mod billigere alternativer, hvilket løfter brugtbilsalget. Generelt har det holdt hånden under bilhandlen, at dansk økonomi er kommet bedre gennem krisen end ventet. Massive hjælpepakker og aftaler om arbejdsdeling har betydet, at danskerne i stort omfang har bibeholdt deres job, mens de udbetalte feriepenge og de rekordstore indeståender i banken har betydet, at mange danskere har haft fint med penge mellem hænderne, fortæller cheføkonom i Spar Nord Jens Nyholm og fortsætter:

– Usikre perioder vil ellers normalt føre til, at flere familier dropper fx bil nummer to for i stedet at vælge offentlig transport, men lige netop corona kan have vendt op og ned på den adfærd. Den offentlige transport har været præget af både nedlukninger og øgede restriktioner som fx krav om brug af mundbind, og det kan have været medvirkende til, at flere danskere har valgt at udskifte togkortet med en bil i den billigere ende af prisskalaen.

Og netop billige brugtbiler har der i 2020 været mange flere af end tidligere, lyder det fra markedsanalytiker hos Bilbasen Jan Lang:

– Da krisen for alvor brød ud, og salget derefter gik nærmest helt i stå i en kort periode, hobede bilerne sig op hos forhandlerne, hvilket førte til betydelige prisnedsættelser. Faktisk så vi allerede inden corona, at der var flere brugte biler på markedet end normalt – en tendens, som pandemien forstærkede ret markant og pludseligt, siger Jan Lang.

Det er særligt mini- og mikrobiler, der har drevet udviklingen i brugtbilshandlen med VW Up, Peugeot 108 og Toyota Aygo som de absolutte topsællerter. Samlet blev det dog VW Golf VII, der blev den mest solgte brugtbil i 2020 med over 7.500 solgte.

Nybilsalg præget af lavemissionsbiler
Vender vi blikket mod 2020’s mere haltende salg af nye biler, springer én tendens i øjnene. For mens det generelle nyvognssalg gik ned, gik salget af de såkaldte lavemissionsbiler markant op. Alene i november udgjorde el- og hybridbiler hele 20 procent af det samlede salg af nye biler. I starten af året lå den andel på blot fire procent.

– Der sker rigtig meget inden for lavemissionsbiler i disse år, og det øgede salg hænger særligt sammen med, at lavemissionsbilerne er blevet markant bedre end for blot få år siden, hvilket betyder, at de står stærkere i konkurrencen med de konventionelle biler. Flere bilproducenter tilbyder i dag fjerdegenerationsmodeller, og der kommer hele tiden nye og bedre elbiler på markedet, og alt tyder på, at den udvikling kun vil accelerere de kommende år, siger Jan Lang.

Den mest solgte elbil var en Tesla 3, mens den mest solgte plug-in hybrid var en Ford Kuga.

For yderligere information kontakt venligst:
Cheføkonom Jens Nyholm, Spar Nord. Tlf. 9634 4057 eller jny@sparnord.dk
Markedsanalytiker Jan Lang, Bilbasen. Tlf. 3017 7781, janl@Bilbasen.dk
Presseservice Steffen Mogensen. Tlf. 2845 4665 eller steffen@publicity.dk

 

Læs mere

Ny frist for at omregistrere køretøjer

Fra den 1. januar 2021 skal køretøjer omregistreres indenfor fire hverdage ved bilhandler. Tidligere var fristen på tre uger. Ændringen er en fordel for bilisterne – blandt andet fordi der vil opstå færre uenigheder mellem køber og sælger ved private bilhandler.

Læs mere

Bilbasen gør klar til den grønne bølge

Interessen for el- og plug-in-modeller er så massiv, at Bilbasen tilføjer nye funktioner for at vejlede bilkøberne.

Interessen for at køre biler med elmotor har aldrig været større. Det gælder også på brugtbilmarkedet. Det viser en søgeopgørelse som Bilbasen har lavet. I øjeblikket søges el-biler omkring 10 gange mere end traditionelle benzin- og dieselbiler, og nu gør Bilbasen det nemmere at finde frem til den elbil eller plug-in-hybrid, som man søger efter.

”Vi har tilføjet en række søgekriterier såsom batteristørrelse og rækkevidde på Bilbasen, faktisk på samme måde som man kan søge efter brændstofforbrug,” siger Jan Lang, markedsanalytiker hos Bilbasen. Han oplyser, at de mest populære elbiler på Bilbasen såsom Tesla 3 og VW ID3 bliver søgt op imod 20 gange mere end gennemsnittet for benzin- og dieselsøgninger.

 

Udbuddet eksploderer

På tre måneder er udbuddet af brugte elbiler til salg over fordoblet, og nu er der godt 1.600 brugte elbiler til salg på Bilbasen. I samme periode er antallet af plug-in-hybrider steget med 40%.

”Forhandlerne importerer selv rigtig mange elbiler fra især Tyskland, men også Frankrig og Sverige for at kunne følge med efterspørgslen, og dermed øges konkurrencen på markedet for brugte elbiler, og det er med til at holde priserne nede selvom efterspørgslen er meget høj,” forklarer Jan Lang.

Stort antal af de mest populære modeller

Det er kun få måneder siden, at VW introducerede deres bud på en storsælgende elbil i form af VW ID3. Og allerede nu er der 90 brugte VW ID3-modeller til salg, men der er faktisk endnu flere af luksus-elbilen Audi e-tron med 115 brugte til salg. Det største udbud er dog Tesla 3, som der er 170 brugte til salg af lige nu.

”Den store fordel for bilkøberne er, at de kan få leveret den efterspurgte elbil med det samme, og i ofte er der stadig fabriksgaranti på bilen,” slutter Jan Lang.

Fakta

El-biler til salg i stort antal på Bilbasen

  1. Tesla 3 170 stk
  2. BMW i3 164 stk
  3. Audi e-tron 115 stk
  4. VW ID3 90 stk
  5. Kia e-Niro 85 stk

Læs mere

Markant afgiftslettelse sikrer 775.000 grønne biler

Pressemeddelelse fra Skatteministeriet • Vis original artikel

Regeringen er enig med Radikale Venstre, SF og Enhedslisten om en grøn omstilling af vejtransporten i Danmark. Aftalen sikrer tryghed for bilejerne de kommende år og indeholder initativer, der reducerer udledningen af drivhusgasser med 2,1 mio. ton og sikrer 775.000 grønne biler på vejene i 2030.

”Aftalen sikrer et markant løft i antallet af grønne biler. 775.000 grønne biler i 2030 er et meget stort løft i forhold til antallet af grønne biler på vejene i dag. Aftalen sikrer samtidig tryghed for bilejerne, så hverdagen for almindelige familier kan hænge sammen i hele Danmark”, siger skatteminister Morten Bødskov.

Aftalen giver bilejerne tryghed for, hvad det koster at have og købe en bil de kommende år. Således er der aftalt mindre afgiftsstigninger for konventionelle bilejere.

Lempelig indfasning af grønne afgifter og 1 million grønne biler

Med aftalen er partierne enige om, at registreringsafgiften på elbiler bliver indfaset mere lempeligt, end det ellers var planen. Det betyder, at de grønne bilkøbere i 2021 skal betale ca. 81.400 kr. mindre i registreringsafgift, end de ellers skulle have gjort.

Derudover bliver elafgiften til at oplade de grønne biler fortsat holdt nede, hvilket betyder, at ejerne af elbiler skal betale 2.550 kr. mindre om året i løbende afgifter, end de ellers ville have gjort.

”Nu tager vi endnu et vigtigt skridt mod at indfri regeringens ambitiøse 70 pct.-målsætning. Jeg er særligt glad for, at vi er enige om at sænke farten på indfasningen af afgifter på de grønne biler. Det understøtter, at de grønne biler stadig er økonomisk attraktive, indtil teknologien har gjort dem endnu billigere at producere”, siger skatteminister Morten Bødskov.

Aftalen indeholder desuden et krav om grønnere benzin og en CO2-differentieret kilometerbaseret vejafgift for lastbiler.

Udover de fastlagte initiativer i aftalen er partierne enige om, at ambitionen er 1 mio. elbiler på de danske veje i 2030. Derfor er det aftalt at holde et såkaldt pitstop i 2025, hvor partierne vil drøfte, om der er behov for yderligere initiativer.

Læs hele aftalen om grøn omstilling af vejtransporten

Læs mere

Auto IT og DBFU i nyt samarbejde

DBFU anført af den nye direktør, Jørgen Bomberg, og Auto IT har indgået en aftale, der sikrer DBFU’s medlemmer adgang til fremtidens IT-løsninger og tilgodeser brugtvognsforhandleres behov for digitalisering. Et af elementerne er en værdifastsætter til beregning af afgift på brugte biler.

Jørgen Bomberg har ikke siddet længe som direktør for DBFU, før han landede en god aftale med Auto IT til glæde for sine medlemmer. Samarbejdet er bygget op omkring flere af Auto IT’s produkter herunder attraktive vilkår i forbindelse med udvikling af hjemmesider, rådgivning om onlinemarkedsføring, annoncering på biltorvet.dk samt ikke mindst en kollektiv adgang til en afgiftsberegner til brugte biler, som Auto IT har udviklet.

Værktøjet beregner registreringsafgiften på brugte eksport- og importbiler, samt kan lave L4 genberegninger. Adgangen til systemet vil kunne aflaste brugtbilsforhandlere for en masse bøvlet administration og give større tryghed for korrektheden i beregningerne.

Auto IT vinder udbud om værdiberegner til brugte biler for Motorstyrelsen.

Bedste venner med brugtbilsforhandlere
Aftalen med DBFU er et led i en klar strategi fra Auto IT. Det fortæller Auto IT’s kommercielle direktør Peter Larsen.

”Vores mission er at gøre det billigt og effektivt at sælge biler i bred forstand, og vi har længe gerne villet spille en større rolle i forhold til brugtbilsforhandlerne. Vi har udviklet en god værdiberegner til brugte biler og hvad er mere naturligt end at dele den med brugtvognsforhandlere? Derudover er vi jo kun interesserede i at få så mange på biltorvet.dk som muligt og få udbredt kendskabet til alt det vi kan, som bilsalgsprogrammet AutoDesktop, hjemmesider og digital tilstedeværelse online,” forklarer Peter Larsen.

En fordel for alle og den enkelte
Aftalen vil give kollektive fordele for DBFU og det enkelte medlem, samtidigt med, at det styrker samarbejdet, så Auto IT og DBFU i fællesskab kan udvikle løsninger, der målrettes forhandlere af brugte biler.

”Digitaliseringen går stærkt og der vil også i de kommende år, være behov for digitale investeringer i bestræbelserne på at fastholde en sund forretning. Auto IT ejes af branchen og den primære opgave er netop at sikre at løse branchens digitale udfordringer. Med den nye aftale får DBFU mulighed for at sætte sit fingeraftryk på fremtidens løsninger,” lover Peter Larsen.

Gratis rådgivning
Udover de økonomiske muligheder, giver aftalen alle medlemmer adgang til rådgivning af Auto IT’s digitale mediebureau, der sørger for øget synlighed på Google og Facebook.

”Det er et spørgsmål om at sikre, at vi har en mulighed for at kunne trække på de rigtige kompetencer og få den rigtige rådgivning på områder, hvor Auto IT står stærkt,” siger DBFU’s Jørgen Bomberg og runder af med at glæde sig over at kunne røre albuer med Auto IT.

”Auto IT har nok med rette tit fået skudt i skoene, at de gør meget for importører og nybilsforhandlere og i det spil har man måske overset os brugtbilsforhandlere, men det nytter ikke noget at stå på sidelinjen og brokke sig. Her må vi række ud og tage dialogen og man må erkende at Auto IT sender et klart signal om, at de gerne spiller en mere aktiv rolle og vil samarbejdet. Det er meget positivt,” bemærker Jørgen Bomberg.

Læs mere

Nyheder |

Meninger og forslag, der er til gavn for dig,
som vil sælge eller købe en brugt bil.

Kontakt

Dansk Bilforhandler Union
Fuldbyvej 15
4180 Sorø

77 77 40 00
info@dbfu.dk

OBS! Forbrugerhenvendelser kun skriftligt via mail.

[buttons]