Bilister skal betale fuld registreringsafgift efter kontrolaktioner

Bilister får en opkrævning på adskillige tusinde kroner efter Motor-styrelsens kontrol fredag eftermiddag og aften.

En række bilister kan se frem til at modtage en opkrævning på mange tusinde kroner efter Motorstyrelsens kontrolaktioner i Aalborg, Holstebro, Esbjerg og Odense fredag eftermiddag og aften. Motorstyrelsen kontrollerede i samarbejde med politiet bilister i de fire byer for blandt andet at undersøge, om der blev betalt korrekt registreringsafgift af de køretøjer, som blev vinket ind til siden.

”Vi vil i en række tilfælde opkræve fuld registreringsafgift, fordi mandskabsvogne blev brugt privat, selv om de kun må bruges til erhvervsmæssige formål. Derudover standsede vi flere udlændinge, som ikke havde omregistreret deres køretøjer, selv om de bor i Danmark. Disse bilister skal også betale fuld afgift, og det kan dreje sig om mange tusinde kroner afhængig af køretøjernes værdi”, siger underdirektør Claus Holm fra Motorstyrelsen.

Motorstyrelsens kontrolmedarbejdere så blandt andet også eksempler på, at varebiler på gule plader blev anvendt til privat kørsel i strid med reglerne. Varebiler må kun anvendes til erhvervsmæssige formål, medmindre der er betalt privatbenyttelsesafgift.

”Der er klare regler for henholdsvis erhvervsmæssig og privat kørsel i mandskabsvogne og almindelige varebiler, men vi fik desværre en række kontrolsager med hjem fra vores aktion. Det viser, at der er behov for at styrke regelefterlevelsen på dette område”, siger Claus Holm.

Motorstyrelsen har tidligere vejledt om brugen af mandskabsvogne og varebiler og vil nu gøre en ekstra indsats for at oplyse virksomheder om reglerne. Derudover fortsætter Motorstyrelsen med at foretage målrettede kontroller.

Motorstyrelsen foretager løbende kontroller i trafikken i hele landet i samarbejde med de lokale politikredse. Derudover kontrollerer styrelsen blandt andet, om autoforhandleres værdifastsættelser af køretøjer er korrekte, og om virksomheder i branchen afregner den rigtige registreringsafgift.

Læs mere

Årets Brugtbil 2021: Hyundai i30 vinder foran stærkt finalefelt

Det bedste brugtbilkøb lige nu er mellemklassemodellen fra Hyundai. Blandt et stærkt finalefelt er det Hyundai i30, der med vægtige argumenter løber med titlen som Årets Brugtbil 2021.

Det bedste brugtbilkøb lige nu er netop kåret og i år er det lutter fornuft, der karakteriserer vinderen. Foran et finalefelt med BMW i3, Mercedes-Benz C-klasse, Skoda Superb og Toyota Yaris er det i år den lidt kedelige, men yderst fornuftige, Hyundai i30, der løber med sejren. Vi ser nærmere på, hvorfor Hyundaien ender med at være det bedste bilbrugtkøb lige nu.

Et godt brugtkøb

Det er hverken et spændende design eller sjove køreegenskaber, der karakteriserer dette års vinder. Til gengæld er Hyundai i30 ærkeeksemplet på et fornuftigt bilbrugtkøb. For en billig pris får man en rimelig rummelig familiebil, der gør præcist, hvad den er sat i verden for; hverdagens strabadser klares nemt og bekvemt med Hyundai i30.

Samtidig er teknikken gedigen og der er ingen generelle fejl på koreaneren, konstaterer synsmanden hos FDM. Og så har i30 fem års garanti fra ny, så der vil på mange brugte eksemplarer være flere års fabriksgaranti tilbage.

I skrivende stund er der cirka 80 til salg på Bilbasen. Den billigste koster knap 90.000 kr. og den dyreste lige under 230.000 kr.

Juryen udtaler sig

Jurymedlemmerne har alle forskellige præferencer med hensyn til, hvad der gør et godt brugtbilkøb. Med Årets Brugtbil er det dog svært at komme udenom den solide og gennemprøvede teknik samt den høje forbrugersikkerhed på grund af den lange fabriksgaranti på fem år.

Christian Schacht, der er bilredaktør på Jyllands-Posten siger:

”Hyundai i30 er på flere områder en lidt overset familiebil, og det er en fordel for brugtbilkøberne. Priserne er således stadigvæk rimelige. Kvaliteten er på et generelt højt niveau, den er rummelig, komfortabel og fås med et pænt udvalg af motorer og udstyr. Der er bestemt ikke tale om en spændende familieflytter, men til prisen er det svært at finde en bedre brugtbil i denne populære bilklasse.”

Og Niels Friis, der er journalist på eb.dk siger:

”Specielt ophidsende kan man ikke kalde Hyundai i30, og det er klart med fornuften, at man skal gå efter modellen, men så får man til gengæld også gennemprøvet mekanik med få fejl, fornuftigt med sikkerhedsudstyr og det nok tungeste argument på vægtskålen – stadig gældende garanti. Det er en bil, der giver dig præcis det, du forventer, og så slipper du for søvnløse nætter og høje mekanikerregninger. Derfor er Hyundai i30 i mine øjne Årets Brugtbil.”

Anders Berner har naturligvis også givet sit besyv med. Se Berner Show, Årets Brugtbil 2021-edition, herunder.

Om Årets Brugtbil 2021

Det er 16. gang, at Årets Brugtbil kåres. Bag kåringen står en jury sammensat af biljournalister og brugtbileksperter fra FDM, forhandlerorganisationen DBFU og Applus Bilsyn. Formålet med Årets Brugtbil er at sætte fokus på de vigtige elementer i et godt brugtbilkøb, og derfor kigger juryen på totaløkonomi, soliditet og værdi for pengene i de enkelte biler. Kåringen sættes i perspektiv af, at der handles omkring 450.000 brugte biler om året i Danmark.

Kåringen har to runder. En indledende runde, hvor juryen nominerer fem biler ud fra de 125 mest solgte biler det foregående år. De fem biler som får flest nomineringer, går videre til finalerunden. Via en hemmelig afstemning afgiver jurymedlemmer 15 point til deres førstevalg, 10 point til nummer to og 5 point til tredjepladsen. Den bilmodel, som får flest point vinder titlen som Årets Brugtbil.

Læs mere

Nu bliver det lettere at købe tilladelse til at køre privat i varebiler

Ny dagsbevisapp fra Motorstyrelsen gør det lettere at købe dagsbeviser, der giver grønt lys til at benytte gulpladebiler til private formål.

En ny dagsbevisapp fra Motorstyrelsen gør det lettere at købe dagsbeviser, der giver tilladelse til at benytte en varebil til fx at køre en tur på genbrugspladsen. Den nye app hedder Dagsbevis og er langt mere brugervenlig og stabil end den tidligere app med samme navn.

”Vi er meget glade for at kunne præsentere den nye app, fordi den er langt mere stabil og brugervenlig end den gamle. Vi har gennem de seneste år oplevet en stor stigning i antallet af købte dagsbeviser, og med en ny og forbedret app kan vi yde en bedre service over for borgere og virksomheder”, siger underdirektør Claus Holm fra Motorstyrelsen, der har samarbejdet med Udviklings- og Forenklingsstyrelsen om appen.

Det er typisk håndværkere og andre med adgang til varebiler, der køber dagsbeviser. Med et dagsbevis må de bruge en gulpladebil til at flytte møbler, køre på ferie eller til andre private formål.

I 2020 blev der købt dagsbeviser til 97.000 dage svarende til en stigning på 111 procent i forhold til 2015. Tendensen er fortsat i første halvår af 2021, hvor der er købt flere end 53.000 dagsbeviser.

Dagsbeviser kan købes via appen Dagsbevis eller online via skat.dk.

”Vi forventer, at flere og flere vil benytte vores app til at købe dagsbeviser, fordi den nye app fungerer meget bedre end den gamle. Det er vigtigt at huske at købe dagsbeviser, hvis man vil køre privat i varebiler, for det kan blive dyrt, hvis man ikke følger reglerne”, siger Claus Holm.

Læs mere

Den 1. juli 2021 nedsættes grænsen for at modtage kontantbeløb til Kr. 20.000

En stramning af hvidvaskloven træder i kraft den 1. juli 2021 og det medfører blandt andet at det fra den dato ikke længere er tilladt at modtage mere end Kr. 20.000.

Står du som bilkøber derfor og regner med, at du helt eller delvist kan betale mere end Kr. 19.999,- i forbindelse med køb af bilen skal du være opmærksom på dette ikke er muligt. Dette gælder også selvom du betaler over flere rater i løbe af en periode frem til levering af bilen.

Som bilforhandler skal du være opmærksom på at du uanset årsag ikke må modtage mere end Kr. 19.999 i kontanter alt andet vil være brud på hvidvaskloven. Handler du med udenlandske bilkøbere skal du som forhandler desuden være opmærksom på det fra den 1. juli heller ikke længere er tilladt at modtage 500 euro sedler, hvorfor du heller ikke vil kunne aflevere dem i banken. Overtrædelse af hvidvaskloven straffes med bøde på 25 procent af det beløb der overskrider kontantgrænsen, dog minimum Kr. 10.000 og straffen udmåles efter normal praksis pr. transaktion. Det betyder at flere biler i en samlet handel eller betaling i flere rater over en periode ligeledes er omfattet af loven og vil blive betragtet som en fælles transaktion og dermed ikke må overstige Kr. 19.999!

Læs mere

Skatteministeriet taber sag om solidarisk hæftelse for registreringsafgift!

Dansk Bilforhandler Union DBFU har den 7. juni 2021 vundet en sag, der sammen med et medlem blev anlagt mod Skatteministeriet ved domstolene om en forhandlers hæftelse for registreringsafgift i forbindelse med anvendelse af en eksterne afgiftsberegner, som havde værdifastsat køretøjerne og angivet registreringsafgiften til Motorstyrelsen, men efter Motorstyrelsens opfattelse for lavt.

Det er Dansk Bilforhandler Union DBFU’s vurdering, at dommen må få betydning for alle de øvrige tilsvarende sager om solidarisk hæftelsesansvar, hvor Motorstyrelsen har gjort et krav gældende overfor bilforhandlere.

Da baggrunden for dommen skyldes at, Skatteministeriet har taget bekræftende til genmæle, fremgår det ikke af dommen, om Skatteministeriet er enig i alle synspunkterne, som blev gjort gældende i sagen. Vi forventer derfor, at Motorstyrelsen udsender et styresignal, hvoraf det kommer til at fremgå, under hvilke betingelser afgørelserne om krav på hæftelse for registreringsafgiften kan blive genoptaget.

Læs mere

Husk at bestille ekstra nummerplade til bilen i god tid inden sommerferien

Motorstyrelsen oplever markant stigende interesse for ekstra nummerplader og opfordrer derfor bilejerne til at bestille dem tre uger før sommerferien.

Hvis du skal have cyklen med på sommerferie eller medbringe en bagageboks, skal du huske at bestille en ekstra nummerplade i god tid hos Motorstyrelsen.

”Mange danskere vælger at medbringe deres cykler, når de fx kører på sommerferie, og det er ærgerligt, hvis de ikke når at få den ekstra nummerplade, før de skal af sted. Der er leveringstid på ekstra nummerplader, og derfor vil jeg opfordre bilejerne til at bestille pladerne tre uger før, de skal bruge dem”, siger Claus Holm, underdirektør i Motorstyrelsen.

Den ekstra nummerplade, som også kaldes den tredje nummerplade, skal benyttes, hvis den bageste nummerplade på bilen er helt eller delvist dækket. Det bliver den, hvis man sætter en cykelholder eller en bagageboks bag på bilen.

Danskerne anskaffer sig i stigende grad ekstra nummerplader til deres biler, så de kan tage cyklerne med på ferie. I 2020 blev der bestilt 96.000 ekstra nummerplader, og alene i de seneste tre år er der sket en stigning på knap 50 procent.

”Tendensen har været opadgående gennem flere år, men den meget store stigning i det seneste år skyldes formentlig, at flere danskere har holdt ferie i Danmark på grund af corona”, siger Claus Holm.

Læs mere om den tredje nummerplade, og hvordan den bestilles.

Motorstyrelsen blev etableret 1. juli 2018, da SKAT blev lukket og erstattet af syv nye styrelser. Det er Motorstyrelsens opgave at sikre, at alle motorkøretøjer er registreret korrekt, og at værdifastsættelse og afgiftsberegning sker på et ensartet og gennemskueligt grundlag. Motorstyrelsen har hovedkontor i Aalborg og beskæftiger omkring 390 medarbejdere.

Læs mere

Dansk Bilforhandler Union og Clever i nyt samarbejde

Dansk Bilforhandler Union (DBFU) og Clever har indgået et samarbejde, der skal gøre det nemmere for brugtbilkøberne i Danmark at køre på el.

Dansk Bilforhandler Union er en brancheforening for brugtbilsforhandlere i Danmark, som har et fælles ønske om at øge forbrugernes tillid til markedet for brugte biler. Clever er ejet af de andelsejede energiselskaber Andel og NRGi og har tilbudt ladeløsninger til elbiler og Plug-in Hybridbiler i Danmark siden 2009. Clever er Danmarks førende udbyder af ladeløsninger og sammen med Dansk Bilforhandler Union, er ønsket at gøre det nemmere for brugtbilskøberne at skifte til el.

Læs mere

Motorstyrelsen retter oplysninger om brændstofforbrug

En række borgere og virksomheder har fået forkerte opkrævninger på grøn ejerafgift, fordi deres biler har været registreret med forkert brændstofforbrug i Motorregistret. Det bliver nu rettet.

Motorregistret har i en periode været ramt af en teknisk fejl, som betød, at en række køretøjer blev registreret med forkerte oplysninger om køretøjets brændstofforbrug. Det førte til, at brugerne af køretøjerne fik forkerte opkrævninger på grøn ejerafgift.

Læs mere

Bilbranchen er lukket

Bilbranchen er lukket, så Dansk Bilforhandler Unions formand Jeppe Ruby Laursen og hans kolleger kan ikke få lov til at have kunder i deres forretninger. Når bilforhandlerne ikke kan få kunder i deres butikker, kan de ikke sælge biler.

Men med et salgsareal på over 1200 kvm. har eksempelvis Jeppe rig mulighed for at holde en meget god afstand mellem kunderne. En åbning af denne type forretning ville dermed ikke betyde, at smittetrykket stiger voldsomt, og det ville give god mening for samfundsøkonomien.

Læs mere

Bilforhandlerne må gerne fremvise, tilbyde prøvekørsel og sælge biler hjemme hos kunderne.

Erhvervsministeriet har meddelt at mens bilforhandlerne skal holde forretningen lukket for privatkunder, må privatkunder gerne modtage besøg og få fremvist, prøvekøre og handle bil hjemme hos dem selv.

Bilforhandlerne skal fortsat holde egen salgslokaler lukket for privatkunder mens erhvervskunder fortsat må betjenes i forretningerne. Værksteder må gerne holde åbne så alle kunder kan fortsat få serviceret og repareret deres biler.

Alle DBFUs medlemmer sætter naturligvis sikkerheden først og overholder alle COVID-19 restriktioner og anbefalinger.

Læs mere

Nyheder |

Meninger og forslag, der er til gavn for dig,
som vil sælge eller købe en brugt bil.

Kontakt

Dansk Bilforhandler Union
Fuldbyvej 15
4180 Sorø

77 77 40 00
info@dbfu.dk

OBS! Forbrugerhenvendelser kun skriftligt via mail.

[buttons]