77 77 40 00 | info@dbfu.dk | Login

Nye regler skal fjerne misforståelser ved P-skiven

En ny lovgivning skal gøre det lettere for danskerne at stille deres p-skive korrekt, når de parkerer bilen. Formålet er at færre bilister får parkeringsbøder i Danmark.

Når danske bilister tidligere parkerede sin bil i et tidsbegrænset område, såsom 8-17, så skulle p-skiven vise kl. 8, selvom de måske allerede ankom kl. 7. Det har ført til mange uventede parkeringsbøder. Men nu skal det være slut med misforståelserne, mener Transport- og Bygningsministeriet.

Den 1. marts 2016 trådte en ny lovgivning for p-skiven i kraft, som tillader danske bilister selv at vælge, om de viser tidspunktet for deres ankomst, eller selve starttidspunktet for parkeringsområdet. Så længe de holder sig inden for den tidsbegrænsede periode på eksempelvis 1 time, når de parkerer.

Loven er vedtaget for at skabe bedre vilkår for bilister i Danmark og samtidig gøre reglerne for p-skiven mere simple og lette at forstå.

Færre krav til p-skiven

Loven for danskernes p-skive er desuden blevet løsere, så flere typer p-skiver nu bliver accepteret af parkeringsvagterne. P-skiver med firmalogo eller producentnavne bliver også godtaget, så længe urets skiver er tydelige at se for vagterne.

Trackback from your site.

Nyheder |

Meninger og forslag, der er til gavn for dig,
som vil sælge eller købe en brugt bil.

Kontakt

Dansk Bil Forhandler Union
Broholmvej 152
4220 Korsør

77 77 40 00
info@dbfu.dk

Følg os

[buttons]