30 30 84 78 | info@dbfu.dk | Login

Købeloven for brugte biler

Hvis du køber en brugt bil af en forhandler, skal sælgeren ifølge købeloven tilbyde dig 24 mdr reklamationsret. Af den grund er brugte biler hos en forhandler ofte også en smule dyrere end hos private sælgere. Men din sikkerhed ved at købe hos en forhandler er langt større.

DBFU består af netværk af troværdige forhandlere, som stræber efter at forbedre synet på brugtvognsforhandlere i Danmark, ved at følge en lang række salgsbetingelser. Det er din garanti for et godt køb.

Reklamationsret

Købeloven gælder for alle forhandlere. Det vil sige, at du er dækket af en 24 mdrs. reklamationsret som forbruger, hvis du køber en brugt bil hos en forhandler.

Reklamationsretten dækker fejl og mangler ved bilen, som var til stede på leveringstidspunktet. Det er således vigtigt, at du sørger for at gennemgå den brugte bil grundigt for skader og fejl, inden du skriver under på købet, da en brugt bil kan være beskadiget fra tidligere brug.

Hvornår skal du bevise, at bilen havde en fejl fra start?

Hvorvidt det er dig eller forhandleren, som skal bevise, om bilen havde fejl eller ej inden leveringstidspunktet, afhænger af hvor længe du har ejet bilen.

1-6 måneder
Hvis du har ejet din bil i maksimalt seks måneder, så er købeloven på din side. Her er du dækket af købelovens formodningsregel. Det vil sige at man formoder, at bilen havde den pågældende fejl på leveringstidspunktet. Det er således op til forhandleren at bevise, at bilen ikke havde fejl, før du blev den nye ejer, for at undgå reklamation.

6-24 måneder:
Er der gået mere end 6 måneder, skal du som forbruger kunne bevise eller sandsynliggøre at en given fejl var til stede på leveringstidspunktet.

DBFU kan hjælpe med din slutseddel

Du skriver sammen med din forhandler under på en slutseddel i forbindelse med dit køb af en brugt bil. Slutsedlen er et bindende dokument. Her fremgår bilens oplysninger og eventuelle ekstra aftaler, som dig og din forhandler har indgået. Derfor er slutseddelen ofte et godt udgangspunkt, hvis du ønsker at reklamere over en fejl eller mangel.

Hvis du har spørgsmål til en slutseddel hos et af vore medlemmer, så er du meget velkommen til at rådføre dig med DBFU.

Kontakt os på mail info@dbfu.dk.

Nyheder |

Meninger og forslag, der er til gavn for dig,
som vil sælge eller købe en brugt bil.

Kontakt

Dansk Bil Forhandler Union
Broholmvej 152
4220 Korsør

30 30 84 78
info@dbfu.dk

Følg os

[buttons]