77 77 40 00 | info@dbfu.dk | Login

Er din bil ferieklar?

Skal du på bilferie i år for første gang? Eller har du været afsted mange gange, men vil alligevel gerne være sikker på, at bilen er ferieklar?
I så fald er her et par tips til, hvordan du sikrer, at din bil kan klare den lange køretur ned gennem Europa.

Et syn er altid en god idé

Generelt set er det altid godt, at bilen har været til service for nylig og derudover har været til de lovpligtige syn hvert andet år. Dermed er bilen blevet tjekket for de vigtigste mekaniske problemer, og du er sikret, at fx A/C- eller klimaanlægget ikke går fløjten, når du holder i kø på en stegende motorvej i Sydtyskland eller Frankrig.

Husk rengøringen

For at gøre bilen ferieklar er det godt at give den en effektiv rengøring. Samtidig skal du sørge for, at der er fyldt masser af sprinklervæske på bilen, så du på hele turen kan få et skarpt udsyn uden smattede insekter på forruden. Tjek også om du har brug at skifte dæk fx hvis dækkene er slidte eller mere end 5 år gamle. Husk at have reservehjul og lappekit med. Hvis du er i tvivl om, hvordan du fylder sprinklervæske på og skifter olie eller dæk, kan du læse mere om det i vores nyheder.

Vær opmærksom på benzintypen

De fleste erfarne bilejere har styr på, om deres bil kører på benzin eller diesel, men hvis du for nylig har skiftet bil og dermed brændselstype, kan du af vane komme til at fylde det forkerte på. Vær derfor ekstra opmærksom på det, hvis du for nylig har skiftet brændselstype, eller hvis du er førstegangs-bilejer.

Husk ekstra benzin

Derudover kan det være smart at have en ekstra dunk benzin med i bilen, hvis I løber tør på turen uden en benzintank i nærheden. Af samme grund er det godt med en fuldt opdateret og fungerende GPS, så I slipper for at køre omveje.

Pump ekstra luft i dækkene

På sådan en lang køretur er bilen fyldt godt op med både mennesker og bagage, derfor skal der være ekstra luft i dækkene i forhold til, hvad der plejer. I bilens brugsvejledningen kan du se, hvor højt et dæktryk, der anbefales til din bil.

Hvis du har yderligere spørgsmål eller brug for rådgivning, så er du hjertelig velkommen til at kontakte DBFU på tlf. 30308478 eller på info@dbfu.dk.

Tags: , ,

Trackback from your site.

Nyheder |

Meninger og forslag, der er til gavn for dig,
som vil sælge eller købe en brugt bil.

Kontakt

Dansk Bilforhandler Union
Broholmvej 152
4220 Korsør

77 77 40 00
info@dbfu.dk

OBS! Forbrugerhenvendelser kun skriftligt via mail.

Følg os

[buttons]